tag:blogger.com,1999:blog-80020468058844629722024-03-13T17:21:03.090+02:00Funky_FFunky_Fhttp://www.blogger.com/profile/01030130837870934347noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-8002046805884462972.post-79713669816725020662013-02-14T13:33:00.002+02:002013-02-14T13:33:54.240+02:00Запечени сирена със сушени домати и мащерка<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
<h1 itemprop="name">
<span style="font-size: small;"><span style="font-weight: normal;">Здравейте, с тази рецепта бях участвала в едно състезание на http://www.gotvetesmen.com още през 2011 г., а рецептата съм взаимствала от сайта на Closet Cooking, <span style="font-size: small;">н</span>о там беше само със сирене бри. Аз смесих различни сирена и се получи перфектно.</span></span> </h1>
<div class="fl sr" style="width: 254px;">
<a class="thumb cboxElement" href="http://www.gotvetesmen.com/images/recipes/3945_83662.jpg" itemprop="image"></a></div>
<div class="products">
<b>Продукти:</b><br />50 г сушени домати в зехтин<br />200-250 г сирена - бри, синьо сирене, моцарела, краве сирене **<br /> 1 ч. л. сушена мащерка <br /> черен пипер на вкус</div>
<div class="description" itemprop="recipeInstructions" style="clear: both; padding-top: 10px;">
<b>Приготвяне:</b><br />• Сирената се нарязват на хапки.<br /> • Сушените домати може да се оставят цели, но може и да се нарежат на по малки парченца.<br /> • Сирената се смесват със сушените домати, поръсват се с мащерката и черния пипер.<br /> • Сместа се изсипва в малко гювече.<br /> • Запечените сирена със сушени домати и мащерка се пече на 160 С без капак около 20-25 минути или докато сирената омекнат. </div>
<div class="description">
<br /><br />** Продуктите са за едно гювече, но тъй като ястието е доста тежко - тези продукти стигат за две порции.<br />
** Сиренето може да е и само един вид, но когато са различни става много по вкусно.
</div>
</div>
Funky_Fhttp://www.blogger.com/profile/01030130837870934347noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-8002046805884462972.post-5837893357275482212010-09-07T10:45:00.000+03:002011-12-15T00:26:31.353+02:00Баница на розички<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Съставки:<br />
<br />
1 майонеза(Краси - вече има и Light)<br />
2 яйца(може и 1)<br />
200 мл газирана вода<br />
1 пакет точени кори(аз предпочитам на Белла)<br />
сирене - около 200 гр.<br />
масло за намазване на корите(може и олио)<br />
<br />
Вземате 4 кори. Намазват се с разтопено масло като върху четвъртата се поръсва сирене(аз пропускам да слагам масло върху четвъртата). Корите се навиват на руло и от рулото се режат пънчета по 7-8 см(можете да се съобразите с височината на тавичката в която ще печете баницата). Нарязаните пънчета се нареждат в тавичка.<br />
<br />
Разбиват се майонезата, содата(газ. вода) и яйцата. Заливат се пънчетата(розичките). Пече се в предварително загрята фурна(180 градуса) 20-25 мин.</div>Funky_Fhttp://www.blogger.com/profile/01030130837870934347noreply@blogger.com4